18 Temmuz 2014 Cuma

İnsanlar Ölüyor.net

Neden?
Neden bu hırs?
Neden bu öfke?
Neden bu toprak-din sevdası ayağına onca canı katletmek?
Neden bu canilik, katillik?
Neden?... Neden?... Neden?...
Allah nasıl bir mahlukat yaratmış ki bu kadar adi olabilmişiz? Allah bize diğer canlılardan farklı olarak bir akıl-düşünme yetisi yerine keşke vicdan verseydi. O zaman çıkarlar,canilikler,kana susamış insan mahlukatı haberlerini izlemek yerine, konsolosluk önünde toplanmak yerine, bilmem nerde katliam var başlıklarıyla çok muhterem Müslüman kardeşler bir araya gelip göz yaşı dökmezdi(k).  Zaten bir de yazıktır ki şu olgu var: “Müslümanlar ölüyor, katlediliyor, sessiz kalma!” Müslümanlar ölmüyor, insanlar ölüyor. İnsanlık ölüyor. Önce bunu öğrenmekte fayda var bence ama tercih meselesi elbette.
Bilmem ne marka almayın,satmayın, sessiz kalmayın diye bıdı bıdı ötüyoruz. Ötüyoruz da kime ne ?  Laf sahibine gidiyor mu? Gitmiyor. Adam kendisini aşmış, insanlığından çıkmış, kan diyor başka bir şey demiyor, biz hala söylenip dizlerimizi dövüyoruz. Bireysel olmamalı başlıklar, hareketler. Ülken korkuyorsa adım atmaktan, vatandaşın dövünmesi çok da bir şey ifade etmiyor abilerim ablalarım. Dünya insanlığını yitirmiş susuyorsa, gözyaşımızı akıtmanın vicdan rahatlamaktan başka bir anlamı yok sevgili kardeşlerim. Küçükbaşlar değil, büyükbaşlar olaya el atacak ki ortalık durulsun. Gerçi yüzlerce yılın durduramadığı bir gerçeği üç beş yazıyla beş on ekonomik giderle bitiremeyiz.  Büyükbaşlar korkmamalı, çıkarlarını ön planda tutmayı bırakıp vicdanlarına el dokundurmalı.
Piso da daha fazla yazmamalı. Allah, insanlığın yanında olsun. Adaletini diğer dünyada değil, şimdiki zamanda  göstersin. Göstersin ki herkes görsün, şahit olsun.
Amin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder