19 Ocak 2014 Pazar

Olmaz Yapamazsın



Bazen durdurmak istersin hayatı. Ya da hayatına daha hızlı yön vermek. Ama olmaz, yapamazsın. Hayat kadar güçlü değilsin çünkü. Hayat karşısında ezik olan bir tek sen değilsin. Herkes hayata boyun eğer. Her boyun eğdiğinde de zamana küfreder. Neye yarar…
Bazen durdurmak istersin anı. Ya da söylemek istediğin şeyi ağzında gevelemeye başladığında ileri sarmak istersin zamanı. Ama olmaz, yapamazsın. Zaman kadar büyük bir kudrete sahip değilsin çünkü. Hayatın, hayatımızın en büyük, en kudretli,en uyulması gereken kuralıdır zaman. Yoksa ölürsün.
Bazen yaşamak istersin,var olmak istersin. Bazı şeyleri görmen gerekiyordur gerçekten.  Ya da , benden bu kadar , diyerek ölmek istersin. Bu, Boğaz Köprüsü’ne gitmeyi beklemeden gördüğün can alıcı ilk yükseklikten kendini boşluğa bırakmaya benzer. Ama olmaz, yapamazsın. Tanrıdan üstün değilsin çünkü. O’nun kalemiyle senin kaleminin tonu  asla uyuşmaz. Senin kalemin kırılır, O’nun ki sağlam kalır.
Bazen nefret etmek istersin bir insandan. Ya da yine o insanı çoktan öte sevmek istersin. Ama olmaz. Onu da yapamazsın.
Ne nefret edebilirsin istediğin gibi ne de yüreğindeki güçten  fazla sevebilirsin. Çünkü sen  “insan” denen bir mahlukatsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder