26 Nisan 2015 Pazar

Hay Aksi.

Valizlerini topluyor yine birileri Dünyalı. İçimden gidiyor bir şeyler. Yolculuğun dönüş bileti yok bu sefer.  Çukurlu yollarda tekerlek izlerini duyuyor sokak üstüne kurulmuş evinin bahçe katındaki bir kadın. Camının önüne koyduğu sigara paketinden alıyor bir dal ve çekiyor ciğerine sonuna kadar. Sonrası karanlıkta dans eden gri dalgalar…
Şimşekler çakıyor ve ürkmüyor kadın. Gökyüzü çığlıklar atıyor, duymuyor kadın.  Yağmur boşalıyor gökyüzünden, hüznüne ortak oluyor kadın. Hırkasına siliyor tuz damlalarını. Acı geliyor sigaranın tadı. Kül tablasına bastırmadan, gözyaşıyla kurutuyor kahrolası tütün bombasını. 
Kadının gecesi hiç bitmiyor Dünyalı. Camın soğuğu kolunu uyuşturuyor. Sol eliyle sağ kolunu ovuyor biraz. Canı yanıyor. Yaraları kanamaya başlıyor. Sonra geçiyor. Tekrar kanıyor. Her seferinde o kabuklar kalkıyor bir şekilde ve anlam veremiyor kadın.
Kadının hüznü hiç geçmiyor Dünyalı. Bi çikolatası var bi de papatyaları. Camının önünde duran sigara paketini hayatına almıyor kadın. Karanlık geceye ışık vermesi için yakıyor o çakmağı. Sonra bir dal sigaranın o turuncu ateşinden medet umuyor kadın. Ateşi, ışığı kendi ciğerlerini boğarak söndürüyor yine aynı kadın.
Kadının aydınlığı hiç uzun sürmüyor Dünyalı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder